Vežbe za uspostavljanje hormonskog balansa.

Aviva metoda je zasnovana na sistemu fizičkih vežbi, nastala 1966. godine od strane Avive Štajner. Sistemi vežbi su prerasli u zaokruženu Metodu kada su medicinska istraživanja potvrdila, da izvođenje određenih kontinuiranih pokreta u okviru vežbi koje je sastavila Aviva Štajner deluju kao generator pozitivnih promena u hormonalnom sistemu organizma.

Aviva metoda nije ni holistički, niti „drugi alternativni način lečenja“ već je zasnovana na FIZIOLOGIJI ORGANIZMA, oslanja se na konvencionalnu medicinu i podržava proces lečenja.

Metoda je dobila odobrenje od najviše institucije u svetu, od  Svetske zdravstvene organizacije.
 Ona vam daje mogućnost da ne budete fiziološki i psihološki zavisni od spoljašnjih faktora već da preuzmete kontrolu nad funkcionisanjem svog tela.

Vežbajući po Aviva metodi prirodno uređujete hormonalni sistem, predupređujete menstrualne grčeve i PMS, skraćujete vreme trajanja menstrualnog krvarenja, otklanjate priraslice i blokade, ublažavate simptome menopauze, uspostavljate mesečni ciklus, potpuno prirodno.
Ona pre svega pruža neprocenjivu pomoć damama koje imaju problem sa plodnošću.

Vežbe sistema Aviva

Aviva metoda se sastoji od nekoliko sistema vežbi. Svaki sistem u okviru Aviva metode je jedinstven skup vežbi, koje pomoću specifičnih pokreta uspostavljaju i usklađuju rad žlezda sa unutrašnjim lučenjem, zaduženim za lučenje polnih hormona.

Sistemi vežbi su dizajnirani tako, da obezbede sveobuhvatno rešenje za različite probleme reproduktivnog sistema i plodnosti, da PRIRODNO reše, bez spoljne intervencije neplodnost, menstrualne probleme i simptome menopauze.

Redovno vežbanje stimuliše cirkulaciju krvi u karlici i jača unutrašnje organe. Koristeći vežbe u mogućnosti ste da kontrolišete svoje telo i uspostavite hormonalnu ravnotežu. Vežbe sistema Aviva pomažu telu da prirodnim putem poveća plodnost, pre primene agresivne hormonalne terapije i drugih invazivnih postupaka.
I još jedna prednost: kada jednom usvojite vežbe, one postaju vaše za ceo život! Možete ih koristiti u svakoj situaciji kad vam budu potrebne. Vaš lični sistem vežbi možete raditi sami kod kuće, u skladu sa mesečnim ciklusom, možete se prijaviti na obuku, ili prisustvovati časovima grupnih i individualnih vežbi.
Aviva sistem je efikasan, svima dostupan, prirodan, zdrav i lak za učenje.

Delotvornost vežbi 

Reakcija na vežbanje je vrlo brza. Moguće je da ćete već 4 sata nakon vežbanja osetiti prve efekte. Vreme koje je potrebno da se pojave rezultati zavisi od jačine tegoba i kompleksnosti stanja koje treba rešiti.
Problemi vezani za ciklus i simptomi menopauze se najbrže rešavaju, već u toku ili nakon mesec dana redovnog vežbanja. Naravno, i dalje su povremeno potrebne vežbe  kako se tegobe ne bi vratile. Ako pristupite vežbanju u početnoj fazi razvitka simptoma, imaćate brže rezultate.
U slučaju postojanja priraslica, suženja, blokada (ciste, miomi) potrebno je vežbati 3 meseca  kako bi se pojavili rezultati.

Za povećanje plodnosti potrebno je više vremena, od 3 meseca do godinu dana, jer je neplodnost najčešće rezultat složenih problema. Kontinuirani balans hormona podstaknuće proces ovulacije i svakog meseca  ćete dobiti novu šansu da zatrudnite.

Delotvornost Aviva metode na uređenju mesečnog ciklusa je 95.8%.

Rad na sebi, kako na duhovnom, tako i na fizičkom planu osnovni je korak koji svaka osoba za sebe treba da preduzme. Šezdesetih godina prošlog veka, kada je nastala Aviva metoda, nije se moglo pretpostaviti koliki će uticaj fizička neaktivnost, odnosno pretežno sedeći način života ostaviti na žensko reproduktivno zdravlje.

Naime, kada često i dugo sedite, uz to u pogrbljenom položaju, sveukupna težina gornjeg dela tela se obrušava na organe male karlice, na matericu i jajnike, otežano je njihovo snabdevanje krvlju (hranljivim tvarima), njihove funkcije slabe, nastaje hormonalni poremećaj (disbalans) i lakše se stvaraju nakupnine u vidu cisti ili mioma.

avivam

Čak i kada se redovno bavite nekim vidom rekreacije ili fizičkim radom, područje male karlice često ostaje neaktivirano, jer su pretežno angažovani mišići ekstremiteta  i kičma, što je takođe veoma važno, ali ne uvek dovoljno za mišiće male karlice (reproduktivne organe). Njih treba angažovati ciljanim pokretima upravo za dato područje. U tom pogledu Aviva sistem je savršeno dizajniran, jer je svaki pokret tako podešen kako bi uz minimalan napor dao maksimalne rezultate. Iskustvo je potvrdilo da su svi koji su u svoj životni stil uvrstili sistem vežbi Aviva postigli znatno poboljšanje reproduktivnog zdravlja, što je najbolja preporuka.

Važno!
 Rezultati dolaze sa kontinuiranim i pravilnim izvođenjem vežbi. Strpljenje je od ključnog značaja, jer emotivni stres direktno utiče na hormonalno stanje organizma.

Vežbe sistema Aviva su u potpunosti bezbedne. Pošto je sistem vežbi prirodan i zasnovan na ženskoj fiziologiji, on radi na vraćanju organizma u prirodno ravnotežno stanje, usled čega je potpuno bezbedan, bez štetnih nuspojava.
Sistemi vežbi su potpuno prirodni, sa preciznim i fino podešenim pokretima, dizajniranim tako, da povećaju količinu i brzinu protoka krvi kroz malu karlicu i da stimulišu rad hipofize. Pored toga, vežbe jačaju fizičku kondiciju, popravljaju držanje, elastičnost kičme i kolena i uz pravilnu ishranu i dovoljno odmora donose dobrobit celom organizmu.

Vežbe treba prilagoditi svakom pojedincu i pojedinim simptomima. Razlike u primeni i izvedbi vežbi nastaju zbog različitih ciljeva koji se žele postići. Dok jedna osoba želi ublažiti menstrualne grčeve, druga želi zatrudneti i zbog toga je neophodno prilagođavanje vežbi u smislu izbora odgovarajućih skupova vežbi, dinamike i intenziteta izvođenja. Ukoliko se ne pridržavate uputstva, nećete postići cilj!

UKOLIKO SLEDITE UPUTSTVA ŠTETNE POKRETE I PROCESE NE MOŽETE PROIZVESTI!