Ples rajske ptice

Ples rajske ptice


Aviva metod - vežbe za bolji hormonalni balans.ples_rajske_ptice


Princip dejstva vežbi Aviva sistema je intenzivno ponavljanje istog pokreta, uz povremena protresanja i istezanja mišića karlične regije. Jedina licencirana instruktorka Aviva metode kod nas Natalija Trkulja prikazuje vežbu "ples rajske ptice".


Sastavimo noge, spustimo se u polučučanj; gornji deo tela nagnemo napred tako da se kolena i grudi dodiruju. Savijemo ruke u laktovima, laktove privučemo uz struk, a šake do ramena. Napravimo nekoliko zibajućih pokreta za zagrevanje.


Raširimo ruke - kičma je paralelna s podom i istovremeno desnu nogu ispružimo u desnu stranu tako da donjim prednjim delom desnog stopala lupnemo o pod, podižući malo i desni kuk uvis ovim pokretom.


Vratimo se u početni položaj i stegnemo radnu zonu (mišiće donjeg dela stomaka i mišiće zadnjice). Raširimo ruke - kičma je paralelna s podom i istovremeno levu nogu ispružimo u levu stranu tako da donjim prednjim delom levog stopala lupnemo o pod, podižuci malo i levi kuk uvis ovim pokretom.


Ova vežba ubrzava cirkulaciju krvi u maloj karlici, ispunjavajući krvlju i najsitnije kapilare - pospešuje rad jajnika, poboljšava hormonsku interakciju iz između reproduktivnog sistema i mozga (hipotalamusa).


 

BUTOBU Marketing
^ NEAKTIVAN ^