Zatvori

Ve┼żbe za uspostavljanje hormonskog balansa.

Aviva metoda je zasnovana na sistemu fizi─Źkih ve┼żbi, nastala 1966. godine od strane Avive Štajner. Sistemi ve┼żbi su prerasli u zaokru┼żenu Metodu kada su medicinska istra┼żivanja potvrdila, da izvo─Ĺenje odre─Ĺenih kontinuiranih pokreta u okviru ve┼żbi koje je sastavila Aviva Štajner deluju kao generator pozitivnih promena u hormonalnom sistemu organizma.

Aviva metoda nije ni holisti─Źki, niti „drugi alternativni na─Źin le─Źenja“ ve─ç je zasnovana na FIZIOLOGIJI ORGANIZMA, oslanja se na konvencionalnu medicinu i podr┼żava proces le─Źenja.

Metoda je dobila odobrenje od najviše institucije u svetu, od  Svetske zdravstvene organizacije.
 Ona vam daje mogu─çnost da ne budete fiziološki i psihološki zavisni od spoljašnjih faktora ve─ç da preuzmete kontrolu nad funkcionisanjem svog tela.

Ve┼żbaju─çi po Aviva metodi prirodno ure─Ĺujete hormonalni sistem, predupre─Ĺujete menstrualne gr─Źeve i PMS, skra─çujete vreme trajanja menstrualnog krvarenja, otklanjate priraslice i blokade, ubla┼żavate simptome menopauze, uspostavljate mese─Źni ciklus, potpuno prirodno.
Ona pre svega pru┼ża neprocenjivu pomo─ç damama koje imaju problem sa plodnoš─çu.

Ve┼żbe sistema Aviva

Aviva metoda se sastoji od nekoliko sistema ve┼żbi. Svaki sistem u okviru Aviva metode je jedinstven skup ve┼żbi, koje pomo─çu specifi─Źnih pokreta uspostavljaju i uskla─Ĺuju rad ┼żlezda sa unutrašnjim lu─Źenjem, zadu┼żenim za lu─Źenje polnih hormona.

Sistemi ve┼żbi su dizajnirani tako, da obezbede sveobuhvatno rešenje za razli─Źite probleme reproduktivnog sistema i plodnosti, da PRIRODNO reše, bez spoljne intervencije neplodnost, menstrualne probleme i simptome menopauze.

Redovno ve┼żbanje stimuliše cirkulaciju krvi u karlici i ja─Źa unutrašnje organe. Koriste─çi ve┼żbe u mogu─çnosti ste da kontrolišete svoje telo i uspostavite hormonalnu ravnote┼żu. Ve┼żbe sistema Aviva poma┼żu telu da prirodnim putem pove─ça plodnost, pre primene agresivne hormonalne terapije i drugih invazivnih postupaka.
I još jedna prednost: kada jednom usvojite ve┼żbe, one postaju vaše za ceo ┼żivot! Mo┼żete ih koristiti u svakoj situaciji kad vam budu potrebne. Vaš li─Źni sistem ve┼żbi mo┼żete raditi sami kod ku─çe, u skladu sa mese─Źnim ciklusom, mo┼żete se prijaviti na obuku, ili prisustvovati ─Źasovima grupnih i individualnih ve┼żbi.
Aviva sistem je efikasan, svima dostupan, prirodan, zdrav i lak za u─Źenje.

Delotvornost ve┼żbi 

Reakcija na ve┼żbanje je vrlo brza. Mogu─çe je da ─çete ve─ç 4 sata nakon ve┼żbanja osetiti prve efekte. Vreme koje je potrebno da se pojave rezultati zavisi od ja─Źine tegoba i kompleksnosti stanja koje treba rešiti.
Problemi vezani za ciklus i simptomi menopauze se najbr┼że rešavaju, ve─ç u toku ili nakon mesec dana redovnog ve┼żbanja. Naravno, i dalje su povremeno potrebne ve┼żbe  kako se tegobe ne bi vratile. Ako pristupite ve┼żbanju u po─Źetnoj fazi razvitka simptoma, ima─çate br┼że rezultate.
U slu─Źaju postojanja priraslica, su┼żenja, blokada (ciste, miomi) potrebno je ve┼żbati 3 meseca  kako bi se pojavili rezultati.

Za pove─çanje plodnosti potrebno je više vremena, od 3 meseca do godinu dana, jer je neplodnost naj─Źeš─çe rezultat slo┼żenih problema. Kontinuirani balans hormona podstaknu─çe proces ovulacije i svakog meseca  ─çete dobiti novu šansu da zatrudnite.

Delotvornost Aviva metode na ure─Ĺenju mese─Źnog ciklusa je 95.8%.

Rad na sebi, kako na duhovnom, tako i na fizi─Źkom planu osnovni je korak koji svaka osoba za sebe treba da preduzme. Šezdesetih godina prošlog veka, kada je nastala Aviva metoda, nije se moglo pretpostaviti koliki ─çe uticaj fizi─Źka neaktivnost, odnosno prete┼żno sede─çi na─Źin ┼żivota ostaviti na ┼żensko reproduktivno zdravlje.

Naime, kada ─Źesto i dugo sedite, uz to u pogrbljenom polo┼żaju, sveukupna te┼żina gornjeg dela tela se obrušava na organe male karlice, na matericu i jajnike, ote┼żano je njihovo snabdevanje krvlju (hranljivim tvarima), njihove funkcije slabe, nastaje hormonalni poreme─çaj (disbalans) i lakše se stvaraju nakupnine u vidu cisti ili mioma.

avivam

─îak i kada se redovno bavite nekim vidom rekreacije ili fizi─Źkim radom, podru─Źje male karlice ─Źesto ostaje neaktivirano, jer su prete┼żno anga┼żovani miši─çi ekstremiteta  i ki─Źma, što je tako─Ĺe veoma va┼żno, ali ne uvek dovoljno za miši─çe male karlice (reproduktivne organe). Njih treba anga┼żovati ciljanim pokretima upravo za dato podru─Źje. U tom pogledu Aviva sistem je savršeno dizajniran, jer je svaki pokret tako podešen kako bi uz minimalan napor dao maksimalne rezultate. Iskustvo je potvrdilo da su svi koji su u svoj ┼żivotni stil uvrstili sistem ve┼żbi Aviva postigli znatno poboljšanje reproduktivnog zdravlja, što je najbolja preporuka.

Va┼żno!
 Rezultati dolaze sa kontinuiranim i pravilnim izvo─Ĺenjem ve┼żbi. Strpljenje je od klju─Źnog zna─Źaja, jer emotivni stres direktno uti─Źe na hormonalno stanje organizma.

Ve┼żbe sistema Aviva su u potpunosti bezbedne. Pošto je sistem ve┼żbi prirodan i zasnovan na ┼żenskoj fiziologiji, on radi na vra─çanju organizma u prirodno ravnote┼żno stanje, usled ─Źega je potpuno bezbedan, bez štetnih nuspojava.
Sistemi ve┼żbi su potpuno prirodni, sa preciznim i fino podešenim pokretima, dizajniranim tako, da pove─çaju koli─Źinu i brzinu protoka krvi kroz malu karlicu i da stimulišu rad hipofize. Pored toga, ve┼żbe ja─Źaju fizi─Źku kondiciju, popravljaju dr┼żanje, elasti─Źnost ki─Źme i kolena i uz pravilnu ishranu i dovoljno odmora donose dobrobit celom organizmu.

Ve┼żbe treba prilagoditi svakom pojedincu i pojedinim simptomima. Razlike u primeni i izvedbi ve┼żbi nastaju zbog razli─Źitih ciljeva koji se ┼żele posti─çi. Dok jedna osoba ┼żeli ubla┼żiti menstrualne gr─Źeve, druga ┼żeli zatrudneti i zbog toga je neophodno prilago─Ĺavanje ve┼żbi u smislu izbora odgovaraju─çih skupova ve┼żbi, dinamike i intenziteta izvo─Ĺenja. Ukoliko se ne pridr┼żavate uputstva, ne─çete posti─çi cilj!

UKOLIKO SLEDITE UPUTSTVA ŠTETNE POKRETE I PROCESE NE MO┼ŻETE PROIZVESTI!