Zatvori
DRAGI UČENICI, RODITELJI I

ZAPOSLENI U ŠKOLI,
BUDITE ODGOVORNI PREMA SVOM

ZDRAVLJU, ZDRAVLJU SVOJE

PORODICE I SUGRAĐANA -

OSTANITE KOD KUĆE!!!


__________________________________________________                                
 
Ono što se o našoj baletskoj školi može sa sigurnošu tvrditi je da svi koji u nju uđu ( uključujući brojne goste iz inostranstva) ostaju opčinjeni njenim izgledom i opremljenošću. Škola ima dva sprata i podrum. Osim 5 malih i jedne velike baletske sale, tu su kabineti za informatiku, glumu, učionica za solfeđo, klavirska učionica, 5 garderoba sa tuševima, 3 kancelarije i zbornica.
Nastava je organizovana tako da se opšeobrazovna nastava kao i stučna nastava odvijaju u Baletskoj školi u Novom Sadu.Tendencija je i bila da se sa povećanjem broja učenika na sva tri smera celokupna nastava izvodi u Baletskoj školi.

Osnovna baletska škola traje 4 godine. Posle nje učenici stiču pravo da polažu prijemni ispit za upis u srednju školu na jedan od tri smera. Srednja škola u okviru svog četvorogodišnjeg trajanja daje učenicima po završetku srednji stepen stručnog obrazovanja.

 baletska škola novi sad   

                                            

Škola je od svog osnivanja pa sve do danas neraskidivo vezana uz Srpsko narodno pozorište. Mnogi učenici još tokom školovanja igraju u baletskim predstavama, a svake godine se godišnji koncert Baletske škole odvija na sceni Srpskog narodnog pozorišta.

Povodom obeležavanja 70 godina postojanja Škole, direktor Baleta Srpskog narodnog pozorišta je, između ostalog, izjavio:
"Saradnja se praktično neguje od prvog dana osnivanja Baletske škole, 1948. godine, od kada su pitomci Škole angažovani u svim baletskim predstavama SNP-a, a i danas aktivno učestvuju u predstavama s aktuelnog repertoara. Diplomirani učenici Baletske škole su naši kadrovi. Oni su igrači koji su prisutni ne samo na baletskoj sceni Novog Sada i Beograda nego i drugde u svetu. S druge strane, Balet SNP-a ima već trideset godina dobru saradnju i sa drugim internacionalnim školama iz Rusije, Rumunije, Bugarske, ali naša baza je Baletska škola u Novom Sadu. Zahvaljujući tome, Balet se neverovatno brzo razvijao do te mere da je naša baletska scena imala, i još uvek ima, bogat klasični repertoar ("Žizela", "Bajadera", "Don Kihot", "Labudovo jezero", Ščelkunščik"). Učenici su svoj kapacitet i znanje koji su dobili u Baletskoj školi koristili u SNP-u u tolikoj meri da kreiramo velike predstave i dobar repertoar. Da se neguje baletska tradicija i da to SNP prepoznaje jesu i godišnji koncerti Baletske škole, kada se predstavljaju na velikoj sceni pitomci Baletske škole, a naš budući kadar. Posebno nas raduje godina kada Baletska škola obeležava 70-godišnjicu postojanja. To je broj koji govori da je Škola dala puno generacija, odličnih profesora i brojne vrhunske igrače."

Škola je uspostavila i trajnu saradnju sa Pozorištem mladih gde se takođe odvijaju nastupi naših učenika.Tradicionalno je i učestvovanje na velikom broju manifestacija i festivala kao što su Zmajeve dečije igre, Sajam obrazovanja  i druge.

Čest je slučaj da neke od privrednih organizacija pozovu Baletsku školu da sa nekoliko numera učestvuje u okviru proslava tih organizacija..