Plastenici - održavanje optimalne temperature i vlažnosti

Kontrola klime u plastenicima


Hlađenje plastenika - FOGMASTER sistemi imaju puno prednosti kada se koriste za održavanje odgovarajuće klime unutar plastenika i staklenika bilo kojih dimenzija, stoga, u zadnje vreme im se pridaje veliki značaj u kontroli klime u plastenicima. Pored toga što se koriste za održavanje odgovarajuće temperature oni mogu da služe i za održavanje vlažnosti - regulaciju vlage vazduha unutar plastenika i staklenika.


Hladjenje plastenika.


Tokom letnjih dana brzim isparavanjem veoma sitnih kapljica vode plastenik se hladi principom adijabatskog hlađenja, istovremeno, ako je relativna vlaga ambijentalnog vazduha niska, ona se podiže. U zimsko doba kao adijabatski sistem za vlaženje pomaže da se održi odgovarajuća relativna vlaga vazduha, čime se sprečava dehidratacija biljaka usled grejanja prostorija. Uslovi okoline koji se dobijaju pomoću naših sistema za vlaženje su odgovarajući za većinu osetljivih useva (tj. za rast mladih sadnica, za kultivaciju tropskog bilja i cvetnih biljaka), kod kojih nije moguće primeniti tradicionalne postupke navodnjavanja, kao što je standardni postupak putem tuširanja.


FOGMASTER sistem za hlađenje radi pod pritiskom od 70 bar. Proizvodi kapljice prečnika ispod 5–10 mikrona koje, zahvaljujući svojim dimenzijama, ostaju duže vremena da lebde u vazduhu, čime izazivaju efekat magle. Uglavnom svi vlasnici plastenika, staklenika imaju probleme sa niskom relativnom vlagom vazduha i visokim temperaturama. Ako relativna vlaga u plasteniku opadne ispod 30%, biljke pate i njihov rast se usporava ili čak prekida. To je razlog tome da tokom letnjih meseci u mnogim plastenicima prekida se rad, sve dok temperature ne opadnu na odgovarajuće vrednosti.

Adijabatsko hlađenje staklenika - Investicija koja se isplati


Niska cena naših sistema u odnosu na druge rešenja hlađenja staklenika je važan kriterijum za investiciju u sistem za regulaciju vlažnosti i temperature u staklenicima, plastenicima, odnosno kontrole mikroklime plastenika. Ugradnja je veoma jednostavna i brza - elementi sistema se sklapaju sa takozvanim brzim spojnicama, troškovi za energiju su niski. 

Također troškovi u toku rada TechnoCooling sistemi za rashlađivanje su vrlo mali, a potrebe za održavanjem su minimalne, što je jako bitna stvar upoređujući sa drugom opremom. Setite se samo jako jeftinih  štampača koji u toku eksploatacije rade sa veoma skupim tonerima.

 


Vlaženje u plastenicima adijabatsko hlađenje staklenika

Hidratizacija plastenika   Hidratizacija plastenika

Hidratizacija plastenika


BUTOBU Marketing
^ NEAKTIVAN ^