Zatvori

 Aventurin

                       

Hemijski sastav

Aventurin je berilijum alumosilikat u ─Źijem sastavu se mogu na─çi primese alkalnih metala i gvo┼ż─Ĺa.

Opšte osobine

Boja aventurina je svetlo zelena do tamno zelena, njegovi kristali su ─Źesto mali prizmati─Źnog habitusa, a mogu biti bistri ili mat. (Zelena, plava, crvena, sme─Ĺa, boja breskve)

Upotreba i zna─Źenje

OSOBINE- Aventurin je veoma pozitivan kamen prosperiteta. Ima sna┼żne veze sa kraljevstvom deva i koristi se kao blokada za bašte i ku─çi protiv geopatogenog zra─Źenja. Ako se nosi, aventurin absorbuje elektro-manetni smog i štiti od zaga─Ĺenosti okru┼żenja. Zalepljen na mobilni telefon predstavlja zaštitu od njegovih emanacija. Ovaj kristal rasipa negativne situacije i preokre─çe ih.

Psihološki, aventurin poja─Źava liderske kvalitete i odlu─Źnost. Podsti─Źe saose─çanje i empatiju i podr┼żava upornost. Vra─ça vas u prošlost da biste pronašli izvore nezdravosti. Ovaj kamen osloba─Ĺa mucanja i ozbiljnih nervoza, donosi razumevanje za ono što le┼żi iza ovih stanja. Aventurin stabilizuje stanje uma pojedinca, stimuliše opa┼żanje i poja─Źava kreativnost. Vidi alternative i mogu─çnosti, posebno one koje prezentuju drugi ljudi. Ovaj kamen spaja intlektualno telo sa emotivnim. Aventurin smiruje bes i iziritiranost. Stimuliše emotivni oporavak i omogu─çava da pojedinac ┼żivi unutar svog srca.

Fizi─Źki, aventurin poja─Źava ose─çaj blagostanja. Reguliše rast od ro─Ĺenja do sedme godine. Dovodi u ravnote┼żu mušku i ┼żensku energiju i potpoma┼że regeneraciju srca. Duhovno, aventurin štiti sr─Źanu ─Źakru, ─Źuvaju─çi je od energetskog vampirizma sr─Źane energije.

Nalazišta

Aventurin se mo┼że na─çi u Šri Lanki, Namibiji, Indiji, na Madagaskaru i u Nigeriji. Italiji, Brazil,Nepall, Kina, Indija, Rusija, Tibet. U Srbiji ga ima u pegmatitima Cera, Bukulje, ┼Żeljina  

Kristaloterapijska primena

LE─îENJE   Aventurin poma┼że ┼żlezdi timus, vezivnom tkivu i nervnom sistemu; dovodi krvni pritisak u ravnote┼żu i podsti─Źe metabolizam, smanjuje holesterol i doprinosi spre─Źavanju arterioskleroze i sr─Źanog udara. Ima prdtivupalno dejstvo i smanjuje iritacije ko┼że i alergije, osloba─Ĺa migrenskih glavobolja i smiruje o─Źi. Aventurin leci nadbubre┼żne ┼żlezde, plu─ça, sinuse, srce i miši─çni i urogenitalni sistem. Kao eliksir osloba─Ĺa problema sa ko┼żom.

POLO┼ŻAJ Dr┼żati ili staviti na odgovaraju─çe mesto.

ODRE─ÉENE BOJE

Pored opštih svojstava, slede─çe boje i oblici imaju dodatna svojstva:

Plavi aventurin je sna┼żan iscelitelj uma.

Zeleni aventurin isceljuje srce i teši, generalno dovodi u harmoniju, štite─çi srce. Stavlja stvari ponovo pod kontrolu i koristan je kod malignih stanja. Smiruje mu─Źninu i rastvara negativna ose─çanja i misli. Kao opšti iscelitelj, donosi blagostanje i emotivno smirenje.