Zatvori

Kristali su odični za oslobađanje od glavobolje. Lapis lazuli će brzo ukloniti migrensku glavobolju. Treba da znate odakle glavobolja potiče. Ako je izazvana stresom, ukloniće je ametist, ćilibar ili tirkiz . Ako je povezana sa hranom, ipak, odgovarajući će biti kamen koji umiruje stomak, poput ahata ili citrina.

Kristali se već hiljadama godina koriste za lečenje i za uspostavljanje ravnoteže. Oni deluju kroz rezonancu i vibraciju. Da bi se izvukla maksimalna korist od lečenja kristalima, treba da prođete odgovarajuću obuku ili da se podvrgnete tretmanu nekoga ko je kvalifikovan i veoma iskusan. Kristali Vam mogu biti korisni kod uobičajenih bolesti i efikasni su kao lekovi za prvu pomoć, posebno kada se od njih prave eleksiri.

 Neki kristali sadrže metale koji su poznati po svojim lekovitim svojstvima. Bakar, na primer, smanjuje otoke i upale. Malahit ima veliku koncentraciju bakra, što pomaže bolnim zglobovima i mišićima. Nošenje narukvice od malahita omogućava telu da apsorbuje male količine bakra, na potpuno isti način kao iz bakarne narukvice. U drevnom Egiptu, malahit je tucan u prah i nanošen na rane, da bi se sprečila infekcija. Danas je moćan detoksikant, ali, pošto je otrovan, koristi se samo za spoljnu upotrebu. Ova upotreba otrovnih kristala za detoksikaciju veoma je nalik homeopatskom principu "slično leči slično". Kristal bezbedno obezbeđuje mikorskopske, pulsirajuće doze nečega što bi, konzumirano u velikoj dozi, bilo otrovno. 

Kristali se koriste u savremenoj medicinskoj praksi. Oni su piezoelektrični, što znači da kompresijom proizvode elektricitet, ponekad i svetlost. Ova osobina se koristi u ultrazvučnim mašinama, koje koriste piezoelektrične kristal da bi proizvele zvučne talase. Zvuk se sada primenjuje kao vodeći trend u hirurgiji. Usko fokusiran zrak ultrazvuka može da kauterizuje rane duboko unutar tela ili da raznese tumore, bez potrebe za invazivnim procedurama. Šamani i iscelitelji kristalima starine bili su upoznati sa sposobnošću kristala da usmeravaju vibracije zvuka i svetlosti u koncentrisan zrak, što je onda primenjivano za lečenje. Kruženje kristalnim štapićem po koži izaziva kompresiju, čime se oslobađa zrak usmeren na organ ispod.Drevni iscelitelji su takođe znali da dok neki kristali ili samo daju energiju ili samo smiruju, postoje i kristali koji će smiriti previše aktivan organ i stimulisati lenji organ. Magnetit, sa svojim pozitivnim i negativnim punjenjem, radi upravo to. Smiruje previše aktivan organ i stimuliše nedovoljno aktivan.

Postoje kristali koji će brzo isceliti, ali to može da izazove otpor prema izlečenju, dok drugi deluju daleko sporije. Ako hoćete da se oslobodite bola pokazatelja da nešto ne valja u vašem organizmu  to možete da uradite kristalima.Bol bi mogao da bude rezultat viška energije, blokade ili slabosti. Hladan, umirujući kristal, poput lapisa lazulija ili roze kvarca, smiriće energiju, dok će je karneol stimulisati, a gorski kristal je izvrstan za umirivanje bola, bez obzira na uzrok.


Ako Vas zanima koji mineral i kako može da Vam pomogne DOBRODOŠLI na naš sajt www.maglovski.rs