Zatvori


Dopisni kurs Anatomije za masere

Sve više zemalja uvode kao neophodan uslov za dobijanje zvanja profesionalog masera ili masera-terapeuta uspešno polo┼żen kurs opšte anatomije ili ─Źak i funkcionalne anatomije, kineziologije i biomehanike (za sportske masere, personalne trenere, itd.), tako da polaganjem ovog kursa anatomije: maser, sportski ili terapeutski maser, pa ─Źak i personalni treneri mogu ste─çi potpunu teorijsku osnovu za svoje zanimanje. Posle kursa oni mogu nastaviti svoje obrazovanje i doobrazovanje na stru─Źnim i nau─Źnim seminarima koji se redovno odr┼żavaju u okvira ULTRA NOVA WELNESS STUDIJA - centra za obrazovanje odraslih, I redovno primati mese─Źni stru─Źni bilten.

 

Anatomija i fiziologija za relaks masere

OPŠTA SISTEMSKA I FUNKCIONALNA ANATOMIJA ZA MASERE (10 DOPISNIH LEKCIJA): U okviru osnovnog kursa u─Źi se anatomija ─Źoveka, anatomija miši─çnog i zglobnog sistema, anatomija kostiju (skeleta), lokomotornog aparata(aparata za kretanje), anatomija energetskog sistema (kardio-respiratornog sistema), anatomija kontrolnih sistema (nervno-endokrino-imuni sistem), ko┼ża i senzorni sistem (─Źula), te anatomija bolnih ta─Źaka (tender i trigger point). Poseban naglasak se stavlja na razlici anatomije muškaraca i ┼żena, deteta i odraslog ─Źoveka, i razlika u anatomiji (i telesnom sastavu) zrelog ─Źoveka/┼żene i  starije osobe. Takodje se u─Źe osnove energetske (orijentalne) anatomije: ─îi energije ili Prane kroz meridijane/nadije, ─Źakre i marma ta─Źke(centri svesti i energetska ─Źvorišta), i akupunkturne/akupresurne ta─Źke i refleksne zone, te kako i kada dolazi do disbalansa u energetskom telu ─Źoveka, i kako vratiti ravnote┼żu (orijentalni pogled na zdravlje).

OPŠTA FIZIOLOGIJA ZA MASERE (10 DOPISNIH LEKCIJA) 
(10 dopisnih lekcija) U okviru osnovnog kursa FIZIOLOGIJE u─Źi se fiziologija ─çelije, tkiva, funkcionalnih sistema, itd. Ovaj kurs je dopuna osnovnom kursu opšte anatomije.

                 Anatomija i fiziologija
               za terapeutske masere

(30-60 ─Źasova)


OPŠTA KLINI─îKA ANATOMIJA ZA MASERE (10 DOPISNIH LEKCIJA): U okviru osnovnog kursa u─Źi se klini─Źka anatomija ─Źoveka, anatomija miši─çnog i zglobnog sistema, anatomija kostiju (skeleta), lokomotornog aparata(aparata za kretanje), anatomija energetskog sistema (kardio-respiratornog sistema), anatomija kontrolnih sistema (nervno-endokrino-imuni sistem), ko┼ża i senzorni sistem (─Źula), te anatomija bolnih ta─Źaka (tender i trigger point). Poseban naglasak se stavlja na razlici anatomije muškaraca i ┼żena, deteta i odraslog ─Źoveka, i razlika u anatomiji (i telesnom sastavu) zrelog ─Źoveka/┼żene i  starije osobe. Takodje se u─Źe osnove energetske (orijentalne) anatomije: ─îi energije ili Prane kroz meridijane/nadije, ─Źakre i marma ta─Źke(centri svesti i energetska ─Źvorišta), i akupunkturne/akupresurne ta─Źke i refleksne zone, te kako i kada dolazi do disbalansa u energetskom telu ─Źoveka, i kako vratiti ravnote┼żu (orijentalni pogled na zdravlje).

OPŠTA I SPECIJALNA PATOLOŠKA FIZIOLOGIJA ZA MASERE (10 DOPISNIH LEKCIJA): U okviru osnovnog kursa u─Źi se opšta patološka fiziologija ─Źoveka, a odmah zatim patologija i klini─Źka slika samo onih problema koji se masa┼żom mogu rešavati, ili ubrzati rehabilitaciju.

OSNOVI TRAUMATOLOGIJE ZA MASERE (10 DOPISNIH LEKCIJA): U okviru osnovnog kursa u─Źi se opšta patološka fiziologija ─Źoveka, a odmah zatim patologija i klini─Źka slika onih problema koji se masa┼żom mogu rešavati.
  Anatomija i fiziologija za sportske masere

OPŠTA DINAMI─îKA (SPORTSKA) ANATOMIJA ZA MASERE (10 DOPISNIH LEKCIJA): U okviru osnovnog kursa u─Źi se anatomija ─Źoveka, anatomija miši─çnog i zglobnog sistema, anatomija kostiju (skeleta), lokomotornog aparata(aparata za kretanje), anatomija energetskog sistema (kardio-respiratornog sistema), anatomija kontrolnih sistema (nervno-endokrino-imuni sistem), ko┼ża i senzorni sistem (─Źula), te anatomija bolnih ta─Źaka (tender i trigger point). Poseban naglasak se stavlja na razlici anatomije muškaraca i ┼żena, deteta i odraslog ─Źoveka, i razlika u anatomiji (i telesnom sastavu) zrelog ─Źoveka/┼żene i  starije osobe. Takodje se u─Źe osnove energetske (orijentalne) anatomije: ─îi energije ili Prane kroz meridijane/nadije, ─Źakre i marma ta─Źke(centri svesti i energetska ─Źvorišta), i akupunkturne/akupresurne ta─Źke i refleksne zone, te kako i kada dolazi do disbalansa u energetskom telu ─Źoveka, i kako vratiti ravnote┼żu (orijentalni pogled na zdravlje).

SPORTSKA FIZIOLOGIJA ZA MASERE (10 DOPISNIH LEKCIJA)  (10 dopisnih lekcija) U okviru osnovnog kursa FIZIOLOGIJE u─Źi se fiziologija ─çelije, tkiva, funkcionalnih sistema, itd. Ovak kurs je dopuna osnovnom kursu opšte anatomije.

      Fiziologija i sportska traumatologija
          za sportsko-masa┼żne terapeute


POSEBNA KLINI─îKA (SPORTSKA) ANATOMIJA ZA MASERE (10 DOPISNIH LEKCIJA): U okviru osnovnog kursa u─Źi se anatomija ─Źoveka, anatomija miši─çnog i zglobnog sistema, anatomija kostiju (skeleta), lokomotornog aparata(aparata za kretanje), anatomija energetskog sistema (kardio-respiratornog sistema), anatomija kontrolnih sistema (nervno-endokrino-imuni sistem), ko┼ża i senzorni sistem (─Źula), te anatomija bolnih ta─Źaka (tender i trigger point). Poseban naglasak se stavlja na razlici anatomije muškaraca i ┼żena, deteta i odraslog ─Źoveka, i razlika u anatomiji (i telesnom sastavu) zrelog ─Źoveka/┼żene i  starije osobe. Takodje se u─Źe osnove energetske (orijentalne) anatomije: ─îi energije ili Prane kroz meridijane/nadije, ─Źakre i marma ta─Źke(centri svesti i energetska ─Źvorišta), i akupunkturne/akupresurne ta─Źke i refleksne zone, te kako i kada dolazi do disbalansa u energetskom telu ─Źoveka, i kako vratiti ravnote┼żu (orijentalni pogled na zdravlje).