Zatvori


Dopisni kurs Anatomije za masere

Sve više zemalja uvode kao neophodan uslov za dobijanje zvanja profesionalog masera ili masera-terapeuta uspešno polo┼żen kurs opšte anatomije ili ─Źak i funkcionalne anatomije, kineziologije i biomehanike (za sportske masere, personalne trenere, itd.), tako da polaganjem ovog kursa anatomije: maser, sportski ili terapeutski maser, pa ─Źak i personalni treneri mogu ste─çi potpunu teorijsku osnovu za svoje zanimanje. Posle kursa oni mogu nastaviti svoje obrazovanje i doobrazovanje na stru─Źnim i nau─Źnim seminarima koji se redovno odr┼żavaju u okvira ULTRA NOVA WELNESS STUDIJA - centra za obrazovanje odraslih, I redovno primati mese─Źni stru─Źni bilten.

 

Anatomija i fiziologija
za relaks masere

OPŠTA SISTEMSKA I DESKRIPTIVNA ANATOMIJA ZA MASERE (10 DOPISNIH LEKCIJA): U okviru osnovnog kursa u─Źi se anatomija ─Źoveka, anatomija miši─çnog i zglobnog sistema, anatomija kostiju (skeleta), lokomotornog aparata(aparata za kretanje), anatomija energetskog sistema (kardio-respiratornog sistema), anatomija kontrolnih sistema (nervno-endokrino-imuni sistem), ko┼ża i senzorni sistem (─Źula), te anatomija bolnih ta─Źaka (tender i trigger point). Poseban naglasak se stavlja na razlici anatomije muškaraca i ┼żena, deteta i odraslog ─Źoveka, i razlika u anatomiji (i telesnom sastavu) zrelog ─Źoveka/┼żene i  starije osobe. Takodje se u─Źe osnove energetske (orijentalne) anatomije: ─îi energije ili Prane kroz meridijane/nadije, ─Źakre i marma ta─Źke(centri svesti i energetska ─Źvorišta), i akupunkturne/akupresurne ta─Źke i refleksne zone, te kako i kada dolazi do disbalansa u energetskom telu ─Źoveka, i kako vratiti ravnote┼żu (orijentalni pogled na zdravlje).

OSNOVI PATOFIZIOLOGIJA ZA MASERE (10 DOPISNIH LEKCIJA) 
(10 dopisnih lekcija) U okviru osnovnog kursa FIZIOLOGIJE ─îOVEKA u─Źi se fiziologija ─çelije, tkiva, funkcionalnih sistema, itd. kao i momenti kada zdravi organi po─Źnu da prelaze u patološka stanja, tj. kako se masa┼żom (I DO KOJE MERE) mogu povratiti u normalno ili zdravo stanje. Ovaj kurs je samo dopuna osnovnom kursu opšte anatomije.

                 Anatomija i fiziologija
               za terapeutske masere

(30-60 ─Źasova)


OPŠTA KLINI─îKA ANATOMIJA ZA MASERE (10 DOPISNIH LEKCIJA): U okviru osnovnog kursa u─Źi se klini─Źka anatomija ─Źoveka, anatomija miši─çnog i zglobnog sistema, anatomija kostiju (skeleta), lokomotornog aparata(aparata za kretanje), anatomija energetskog sistema (kardio-respiratornog sistema), anatomija kontrolnih sistema (nervno-endokrino-imuni sistem), ko┼ża i senzorni sistem (─Źula), te anatomija bolnih ta─Źaka (tender i trigger point). Poseban naglasak se stavlja na razlici anatomije muškaraca i ┼żena, deteta i odraslog ─Źoveka, i razlika u anatomiji (i telesnom sastavu) zrelog ─Źoveka/┼żene i  starije osobe.

Takodje se u─Źe osnove energetske (meridijanske) anatomije: ─îi energije ili Prane kroz meridijane/nadije, ─Źakre i marma ta─Źke(centri svesti i energetska ─Źvorišta), i akupunkturne/akupresurne ta─Źke i refleksne zone, te kako i kada dolazi do disbalansa u energetskom telu ─Źoveka, i kako vratiti ravnote┼żu (orijentalni pogled na zdravlje).

OPŠTA I SPECIJALNA PATOLOŠKA FIZIOLOGIJA ZA MASERE (10 DOPISNIH LEKCIJA OGRANI─îENIH SAMO NA ONE PROBLEME KOJE SE MOGU REŠAVATI MASA┼ŻOM): U okviru osnovnog kursa u─Źi se opšta patološka fiziologija ─Źoveka, a odmah zatim na terapeutkom nivou i patologija tj. klini─Źka slika samo onih problema koji se masa┼żom mogu rešavati (tj. ubrzati proces rehabilitacije).

OSNOVI REUMATOLOGIJE ZA MASERE (10 DOPISNIH LEKCIJA): (samo osnove)

OSNOVI OPŠTE TRAUMATOLOGIJE ZA MASERE (10 DOPISNIH LEKCIJA): (samo osnove)

       Anatomija za sportske masere

OPŠTA DINAMI─îKA (SPORTSKA I FUNKCIONALNA) ANATOMIJA ZA MASERE (10 DOPISNIH LEKCIJA): U okviru osnovnog kursa u─Źi se anatomija ─Źoveka, anatomija miši─çnog i zglobnog sistema, anatomija kostiju (skeleta), lokomotornog aparata(aparata za kretanje), anatomija energetskog sistema (kardio-respiratornog sistema), anatomija kontrolnih sistema (nervno-endokrino-imuni sistem), ko┼ża i senzorni sistem (─Źula), te anatomija bolnih ta─Źaka (tender i trigger point). Poseban naglasak se stavlja na razlici anatomije muškaraca i ┼żena, deteta i odraslog ─Źoveka, i razlika u anatomiji (i telesnom sastavu) zrelog ─Źoveka/┼żene i  starije osobe. Takodje se u─Źe osnove energetske (orijentalne) anatomije: ─îi energije ili Prane kroz meridijane/nadije, ─Źakre i marma ta─Źke(centri svesti i energetska ─Źvorišta), i akupunkturne/akupresurne ta─Źke i refleksne zone, te kako i kada dolazi do disbalansa u energetskom telu ─Źoveka, i kako vratiti ravnote┼żu (orijentalni pogled na zdravlje).

OSNOVE FIZIOLOGIJE SPORTA ZA SPORTSKE MASERE  (10 dopisnih lekcija) U okviru osnovnog kursa FIZIOLOGIJE SPORTA u─Źi se fiziologija ─çelije, tkiva, funkcionalnih sistema, itd. Ovaj kurs je dopuna osnovnom kursu opšte anatomije, i predvi─Ĺen je za sportske masere, tj. maserima koji rade u sportskim i fitnes klubovima, sportskim klinikama i rehabilitacionim centrima za sportiste.

                Patofiziologija i
     osnovi sportske traumatologije
     za Sportsko-Masa┼żne terapeute


PATOFIZIOLOGIJA ZA SPORTSKE MASERE (10 DOPISNIH LEKCIJA): OSNOVI SPORTSKE MEDICINE. Ovde su obuhva─çene uglavnom lake sportske povrede i poreme─çaji izazvani pogrešnim treningom, pogrešnom tehnikom, lošom podlogom, lošom sportskom opremom ili nedovoljnim zagrevanjem i uopšte lošom sportskom pripremom. Dobar sportski maser mora dobro poznavati svoje sportiste, sve njihove povrede (aktualne, ranije i nezale─Źene) naro─Źite te osetljive delove anatomije(koje su pretrpele neku vrstu povrede ili poreme─çaja). On mora dobro pripremiti (zagrejati) sportistu pre takmi─Źenja (ili ja─Źeg treninga), ili ga odr┼żavati u dobrom stanju (posle treninga) da se ne bi pogoršalo stanje trenutnih ili ranijih povreda.

OSNOVI TRAUMATOLOGIJE ZA SPORTSKE MASERE (10 DOPISNIH LEKCIJA): SAMO OSNOVI TRAUMATOLOŠKE SPORTSKE MEDICINE. Ovde su obuhva─çene uglavnom te┼że sportske povrede, podeljene po anatomskim i funkcionalnim celinama. U zadnjim fazama rehabilitacije sportiste, maser mora pomo─çi sportisti da povrati funkcionalnost traumatizovanog organa, odredi granice treninga treninga posle rehabilitacije, i pomogne da sportista povrati samopouzdanje u svoje spoprtske sposobnosti i veštine, te mu pomogne da ponovo razvije vrhunske sposobnosti, ako je u pitanju vrhunski sportista.