Zatvori
NOVI SAD: Nova grupa za kurs NATALNE ASTROLOGIJE kre─çe 02. JUNA 2020. 17:30-20:00, UTORAK-─îETVRTAK u Vase Pelagi─ça 4. Upis svakog dana od 08:00-21h u ulici Vase Pelagi─ça 1, u centru.
CENA KURSA: 4.000 din PO NIVOU (IMA 4 NIVOA)

ŠKOLA ZAPADNE ASTROLOGIJE "dr D┼żon Di"
                   dr Bojana Jovanovi─ça

                                                      Guercino-Personifikacija Astrologije

       
                                                                                                         
Astrologija, koja je definitivno gr─Źka kreacija, tj. nau─Źnika i filozofa stare gr─Źke, nastala je u drevnom Vavilonu i u to vreme se uglavnom bavila politi─Źkim i poljoprivrednim pitanjima, ali je svoj vrhunac do┼żivela za vreme Kaldejske opsade Vavilona, kada je i nastala Genetlaološka ili individualna astrologija, a kona─Źno se uobli─Źavala u nauku u helenizovanom Egiptu u vremenu od 2 veka p.n.e do 2 veka n.e., kada ju je Klaudije Ptolomej iz Aleksandrije, kona─Źno uobli─Źio u nauku u ─Źetvorotomnoj knjizi TETRABIBLOS (zajedno sa sedmotomnom Astronomijom u knjizi ALMAGEST).

U srednjem veku Astrologiju su dalje usavršili Arapski astrolozi, ali je svoj vrhunac do┼żivela u Renesansnoj Evropi u delima Marsilio Fi─Źina u Italiji, Johanesa Keplera u Nema─Źkoj i kona─Źno dr D┼żon Dija u Engleskoj, velikog matemati─Źara i nau─Źnika, koji je bio i li─Źni kraljevski astrolog Kraljice Elizabete. On je kodirao jezikom astrologije svo dotadašnje nau─Źno znanje Evrope i objedinio ga u matemati─Źku astro-filozofiju koja postaje univerzalni nau─Źni kod tog vremena. Do današnjeg dana nauka još nije razvila tako mo─çan nau─Źni kod kao što je to astrološka i matemati─Źka filozofija dr D┼żon Dija, bez obzira na enormni razvoj genetike, evolucione teorije i kvantne fizike.

John Dee: MONAS HIEROGLYPHICA ('HIJEROGLIFSKA MONADA')


 UPIŠI ŠKOLU ASTROLOGIJE na telefon: 060/76-711-74


            I STEPEN - Natalna Astrologija                       OPIS KURSA
UVOD: Elementarni kurs je kreiran ne samo za potpune po─Źetnike u astrologiji, ve─ç i za one koji ve─ç imaju neke osnovne pojmove o ovoj nauci, ali nisu sigurni u svoje znanje, ili ┼żele da ga utvrde. Cilj kursa je da steknete znanje i suštinsko razumevanje simboli─Źnog jezika astrologije, i steknete veštine analize i sinteze horoskopa, I ono što se danas zove interpretacija natalne karte, ili karte za trenutak ro─Ĺenja. Sem ovoga, dobi─çete i osnovno znanje o Istoriji i poreklu Astrologije, i istorijskom razvoju njenih tehnika i grana, a bi─çete i potpuno obu─Źeni da natalnu kartu iscrtate i analiti─Źki (tabelarno) i grafi─Źki(kosmogram), uz pomo─ç bazi─Źnog astronomskog i matemati─Źkog znanja.

Prolaskom kroz I STEPEN Analize Natalnog Horoskopa i detaljnim upoznavanjem sa astrološkim mišljenjem, jezikom, i simbolima, a naro─Źito: analizom solarnog, lunarnog i ascedentnog znaka, pa i stelijuma, naglašenih ili odsustvujudih elemenata(tonova), pe─Źata i podpe─Źata, mundane orijentacije planeta, odre─Ĺivanje ja─Źine, dostojanstava i vladarstava planeta, prepoznavanje ponavljajudih kodova, tako─Ĺe analizi i sintezi polo┼żaja planeta u znacima, ku─çama i aspektima, student je spreman za slede─çi nivo Astrološke analize, a to su napredne tehnike Natalne Astrologije, kao što su Karmi─Źka, Medicinska i Stelarna analiza, odnosno Karmi─Źka, Medicinska i Stelarna Astrologija.


         I STEPEN - Natalna Astrologija

1. NIVO – PRELIMINARNE ANALIZE

Cilj kursa je da postavi solidne osnove o osnovnim pojmovima i principima astrologije, objasni osnovnu stati─Źku i dinami─Źku strukturu kosmograma (njegova 4 sloja): zodija─Źke znake, ku─çe i uglove, planete i fiksne zvezde; i objasni razliku natalne astrologije od njenih ostalih grana i manifestacija tj. utvrdi njenu specifi─Źnost. Polaznik ─çe biti detaljno upoznat sa osnovnim tehnikama preliminarne analize natala, ili ono što se vidi na prvi pogled, (razna toniranja, ravnote┼ża elemenata, orijentacija na karti, odsustvo elemenata i kvaliteta, itd.) ali ─çe ste─çi i po─Źetne osnove o naprednim tehnikama sinteze, kao što su odre─Ĺivanje koda, prepoznavanje obrazaca, razumevanje konfiguracija i slo┼żenih aspekata i oktava, i teorijski i kroz brojne primere.

RASPORED PREDAVANJA: UTORAK-─îETVRTAK 17:30-20:00, Vase Pelagi─ça 1, Novi Sad

NOVI SAD: Nova grupa za kurs NATALNE ASTROLOGIJE kre─çe 02. JUNA 2020 17:30-20:30, UTORAK-─îETVRTAK u Vase Pelagi─ça 4. Upis svakog dana od 08:00-21h u ulici Vase Pelagi─ça 1, u centru. CENA KURSA: 4.000 din PO NIVOU (IMA 4 NIVOA)
BEOGRAD:
Nova grupa
za kurs NATALNEASTROLOGIJE kre─çe 1. OKTOBRA 2019. u 13-16h, NEDELJA u Durmitorskoj 19, Savski venac. Upis svakog dana od 08-21h na telefon (060/76-711-74)    ili    (069/767-114).

CENA KURSA: 4.000
din po nivou. Upis svakog dana od 08-21h na tel: 060/76-711-74 ili 069/767-114.
MEJL: astroanaliza@yahoo.com
PRIJAVA ZA KURS
za Novi Sad:
Pogledajte OVDE. PRIJAVA ZA KURS za Beograd: Pogledajte OVDE.2. NIVO – ANALIZA NATALNOG HOROSKOPA

Cilj ovog nivoa kursa je da se nau─Źe osnovna znanja o psihološkim aspektima natalnog hooskopa, kao što su Personologija (uticaj Sun─Źevog znaka, Ascedenta i Meseca), Karakterologija tj. utvr─Ĺivanje bazi─Źnih crta li─Źnosti, talenata i sposobnosti (polo┼żaj planeta u znacima i me─Ĺusobnim aspektima), i daje uvod u Astrologiju Transpersonalnih planeta, tj. mogu─çnost funkcionisanja planeta (delova svesti) na višim oktavama i energijama i izvla─Źenje maksimuma iz natalnog horoskopa.

3. NIVO – FINALIZIRANJE (SINTEZA) NATALNOG HOROSKOPA

Predmet ovog nivoa je odrediti osnovne obrasce sudbine u kojima ─çe se aktivirati esencijalne snage planeta(planete u ku─çama), i ste─çi uvod u kom pravcu horoskop naginje da ispoljava svoje osnovne energije (signifikatori i dispozitori). Tako─Ĺe kroz sintetsku analizu aspekata neke planete(planetarnih promisora i dispozitora ku─ça) odrediti da li ─çe ostvarenje sudbine i ┼żivotnih ciljeva biti uspešno ili neuspešno, kao i njihov intenzitet i dinamiku. Glavni cilj ovog nivoa analize, je osposobiti studente da pokušaju da sami protuma─Źe sve delove natalnog horoskopa, ali bez zanemarivanje Celine Natalne Karte. Studenti se dakle ohrabruju da sintetski finalizuju sve delove horoskopa, ali pre svega na osnovu svog razumevanja i svog stila, koji bi trebalo postupno da  razviju uz što ve─çi broj prakti─Źnih primera, i istra┼żiva─Źkih postupaka pa i koriš─çenjem dodatnih tehnika analize za koje smatraju da bi mogli bolje koristiti u natalu.

       II STEPEN - Stelarna, Medicinska i Karmi─Źka  Astrologija


                                          

Na II STEPENU, Natalni horoskop se tuma─Źi i poima na mnogo višem nivou. Prvo se odre─Ĺuje da li NATAL ima neka ograni─Źenja ili probleme, tj. da li mo┼żda natalni horoskop naginje karmi─Źkom, stelarnom ili medicinskom OGRANI─îENJU, tj. da li u NATALU postoji zna─Źajan upliv retrogradnih planeta(karmi─Źkih dugova) ili karmi─Źkih planeta (Saturn i Mesec-nosioci karme), fiksnih zvezda (nepromenljivih delida sudbine-FATUM), ili jakih problemati─Źnih KONFIGURACIJA ili aspekata planeta koje mogu dovesti do te┼żih fizi─Źkih ili psihi─Źkih BOLESTI.

4. NIVO – STELARNA ASTROLOGIJA (i Sinteza horoskopa - ponavljanje)

Cilj ovog nivoa je da osposobi studenta Astrologije da sintetiše pojedine celine natalnog horoskopa, kao pitanja pojedinih ku─ça, pitanja vezanih za pojedine planete, a detaljno ─çe ─çe se izu─Źiti i neka pitanja vezana za pojedinosti iz ┼żivota, ili sudbine, koje mogu zahvatati i nekoliko ku─ça, planeta, te dispozitora i promisora. Student se tako─Ĺe osposobljava da tuma─Źi sva pitanja natalne karte iz celine Horoskopa, tj. holisti─Źki, a ne više samo analiti─Źki, kao da su pitanja izdvojena iz Natalne karte. Posebno ─çe se obraditi sinteze polariteta Sunce-Mesec, sinteze Sunce-Ascedent, i sinteza Ascedent-i njegov signifikator u ku─çama.
Posebno ─çe se dati uvod u Finaliziranje astrološke sinteze obra─çanjem pa┼żnje na uticaj glavnih fiksnih zvezda na planete i uglove, i koliki mo┼że biti njihov uticaj na sudbinu, neke talente i karakter.

5. NIVO – MEDICINSKA ASTROLOGIJA

Medicinska Astrologija je drevna astrološka dijagnosti─Źka disciplina bazirana na natalnoj Astrologiji s jedne strane, ali i zapadne Medicine s druge strane. Natalna i Medicinska Astrologije su dve sestrinske discipline, i od nastanka zapadne Astrologije paralelno su se i istovremeno razvijale, dok se kona─Źno nisu razdvojile. Sli─Źno Natalnoj Astrologiji i Medicinska Astrologija ima svoju Tradicionalnu varijantu, (i Englesku i Indijsku) koja se prili─Źno razlikuje od Moderne, ali na koju ─çemo se u kursu samo kratko osvrnuti. Na ovom nivou u─Źi se astrološka PREDISPONIRANOST za bolesti (iz natalne karte), astrološka

DIJAGNOSTIKA (iz dekumbitarne i ostalih karti), predvi─Ĺanje i PRA─ćENJE RAZVOJA bolesti, prognoziranje kona─Źnog ishoda razvoja bolesti i savetovanje najbolje TERAPIJE u odnosu na astrološku dijagnozu, stepen dosadašnjeg razvoja bolesti i pravca i brzine bududeg razvoja bolesti. Posebno ─çe se istra┼żiti karmi─Źke i genetske bolesti, tipologije bolesti i bolesnika, pitanja vezana za plodnost, trudno─çu i izbegavanje trudno─çe, akutne, hroni─Źne i smrtonosne bolesti, du┼żina ┼żivotnog veka, vitalna energija i degeneracija, rana smrtnost, i bolesti kao deo prirodnog sazrevanja jedinke tj. psihološku, ezoterijsku i evolucionu teoriju bolesti i isceljenja, i s tim u vezi cikluse bolesti i zdravlja tj. razvoja. Posebno de se obraditi RAZLIKA FIZI─îKIH I PSIHI─îKIH bolesti, generalna PREDISPONIRANOST za najva┼żnije bolesti. Na kraju ─çe se dati i uvod u gerijatrijsku medicinsku astrologiju, tj. ponašanje bolesti vezane za tre─çe doba ─Źoveka, ili bolesti u STAROSTI, tj. kod ljudi ve─ç delimi─Źno istrošenih od starosti, kao i dinamiku nastanka najva┼żnijih PSIHI─îKIH bolesti i astrološki pogled na njih.

6. NIVO – Karmi─Źka Astrologija (i uvod u Ezoterijsku Astrologiju I )

Karmi─Źka Astrologija je grana Moderne Astrologije, i svoje korene ima u tradicionalnoj Indijskoj Astrologiji, ali neke njene bitne elemente je razvila i zapadna Ezoterijska Astrologija, kao što je škola Alana Lea, gde je ona razmatrana samo kao jedan ali bitan deo Ezoterijske teorije. Danas ona ima mnogo pravaca, ali nekoliko astroloških škola je razvilo ovu granu astrologije kao posebnu granu Astrologije, kao što su Šulmanova škola iz Nema─Źke i škola D┼żen Spiler iz Amerike, a od modernih Psiholoških Astrologa ona je prili─Źno zastupljena i u Transformativnoj Psihološkoj astrologiji Stivena Aroja iz Engleske kao i kod Dana Radhjarda unutar njegove holisti─Źke i humanisti─Źke astrološke teorije i ne mo┼że se odvojeno od nje razmatrati. Pošto je ova grana Astrologije još u razvoju, ne mo┼że se govoriti o nekoj celovitoj karmi─Źkoj astrološkoj teoriji, ved o nekoliko pravaca karmi─Źke astrologije, od kojih de svaka biti istra┼żena sa naglaskom na autorovom doprinosu ovoj novoj grani Astrologije. Pojedini elementi Karmi─Źke Astrologije pojavljuju se i u Evolutivnoj Astrološkoj Teoriji Rejmonda Morimana, i D┼żef Grina. Treba još napomenuti da se Karmi─Źka Astrologija pojavljuje i u Medicinskoj, Sinastri─Źnoj i Mundanoj Astrologiji, tj. postoje karmi─Źke bolesti i karmi─Źke veze koje se ponavljaju, kao i dinasti─Źni karmicki obrasci kod nekih kraljeva i prin─Źeva, što zahteva i detaljno poznavanje i ovih grana astrologije, pored karmi─Źke teorije i tehnika. Posebno je razvijena Karmi─Źko-Medicinska Astrologija koja se formirala u posebnu granu.

  III STEPEN - Prediktivna, Tradicionalna i Mundana Astrologija

                     

Tako─Ĺe, na ovom kursu se krede i sa elementarnim oblicima Prediktivne Astrologije, kao što su Tranziti i Primarne Direkcije, tj. sa pomeranjem NATALA u vremenu, ili aktiviranjem natalnih energija, talenata i delova sudbine i karaktera.

Zatim se prou─Źava Tradicionalna Engleska i Tradicionalna Indijska Astrologija - ─Éotiš radi pore─Ĺenja sa Zapadnom školom, i daje uvod u tradicionalnu Gr─Źku Astrologiju (ili Helenisti─Źku Astrologiju), kao i Tradicionalnu Arapsku Astrologiju.
Posle toga se prelazi na Mundanu Astrologiju, ili Astrologiju Dr┼żava i Gradova, kao i vezu mundane karte sa zna─Źajnim politi─Źkim li─Źnostma, koje su imale ili imaju ticaj na dr┼żavu, preko stranke, vlasti (polo┼żaja ili bogatstva.

IV STEPEN - Moderna Astrologija: Psihološka,  Evoluciona i Ezoterijska Astrologija