Close

Časovi joga disanja i relaksacije

Postovani članovi Jevrejske opštine Novi Sad,

Obaveštavamo vas da ćemo početi časove joga disanja i relaksacije. U današnje vreme sve intenzivnijeg zagađivanja životne sredine: kroz vazduh, vodu, prehrambene proizvode (na fizickom planu) i kroz mentalno polje (na planu informacija, kroz medije i drugu propagandu), osećamo sve veći pritisak na naše ukupno zdravlje. Jedno od snažnih oruđa kojima se od zagađenja možemo braniti ličnim naporom, bez posredovanja medikamenata - jeste svesno disanje.
Da bi se branio disanjem, čovek mora da nauči na koje načine može da diše da bi napunio svoje telo, svoj životni sistem s dovoljno kiseonika, i time oslobodio krvotok, limfotok, takođe svoj mozak - trebalo bi da nauči na koje načine disanjem može da savlada neprijatelje svog zdravlja.
Drugim rečima, svesnim disanjem možemo da se suprotstavimo mnogobrojnim bolestima koje nas napadaju. Neke ćemo ublažiti, neke u korenu saseći, a neke održavati na podnošljivom nivou u smislu da im nećemo dozvoliti da napreduju i razvijaju se u nama. O napomenutim mogućnostima polaznici ovih časova mogu biti dodatno informisani.
Ovi časovi će posluziti i za treniranje tehika protiv stresa. Stres se najefikasnije leči svesnim opuštanjem.
Dakle disanje i opuštanje.

Časovi će se držati ponedeljkom i četvrtkom od 18 do 19 časova.
Časove vodi Nevena Simin, 30 godina praktikant Joge u svakodnevnom zivotu.
Prvi čas održaćemo u ponedeljak 5. aprila u prostorijama naše Opštine, u stanu broj 6, u prizemlju .

Na časove mogu doći i deca i odrasli bez obzira na životnu dob. Oni koji imaju problema sa kukovima, kolenima i skočnim zglobovima, sedeće na stolicama, oni koji su još gipki i mogu udobno da sede na podu, neka ponesu sa sobom neku prostirku.

Čekamo vas s ljubavlju.
 
Nevena Simin