Close

Međunarodni dan sećanja na žrtve Holokausta

Nedelja, 27. januar u 12 časova, Jevrejsko groblje

Međunarodni dan sećanja na žrtve Holokausta

Pozivamo Vas da prisustvujete komemoraciji na Jevrejskom groblju u Novom Sadu i da zajedno odamo počast žrtvama fašizma.

 ---------------------

Povodom Međunarodnog dana sećanja na žrtve Holokausta, na incijativu Uneska i Šoa Memorijala iz Pariza, 27. januara će biti organizovano simultano prikazivanje dokumentarnog filma Roberte Grosman "Ko će pisati našu istoriju" u okviru više od 300 lokalnih manifestacija u preko 50 zemalja sveta. Nakon filma će se publici dirketnom video link vezom iz sedišta Uneska u Parizu obratiti autori filma. 

U organizaciji mreže Terraforming iz Novog Sada, u saradnji sa Jevrejskom opštinom Novi Sad, domaćin manifestacije u Srbiji biće Arhiv Vojvodine. 

Pre projekcije biće održana kratka prezentacija o stvaranju čuvenog arhiva Emanuela Ringenbluma u Varšavskom getu, poznatom pod nazivom Oyneg Shabes, kao i najava novog dvogodišnjeg međunarodnog projekta o edukaciji o Holokaustu u kojem će učestvovati arhivi iz Vojvodine.


Vreme: 27/1/2019 u 18:00 sati 
Mesto: Arhiv Vojvodine, Žarka Vasiljevića 2a, Novi Sad

Program:
18:00 Početak programa;
18:10 Prezentacija o arhivu Emanuela Ringenbluma u Varšavskom getu; 
18:45 Projekcija filma;
20:40 Direkno uključenje u razgovor koji uživo prenosimo iz sedišta Uneska u Parizu. U razgovoru učestvuju Roberta Grosman (Roberta Grossman) reditelj filma, Nensi Spilberg (Nancy Spielberg) producent filma, Samuel Kasov (Samuel D. Kassow) autor knjige “Ko će pisati našu istoriju”, moderator Stiven Smit (Stephen Smith) direktor USC Šoa fondacije (koju je osnovao Stiven Spilberg); 

Još informacija o manifestaciji:
https://online.flowpaper.com/7b450788/WhoWillWrite/#page=1

Kompletna lista mesta na kojima će film biti simultano prikazan: 
http://whowillwriteourhistory.com/1-27-event-screenings/

Organizatori:
Terraforming www.terraforming.org
Jevrejska opština Novi Sad www.jons.rs
Arhiv Vojvodine www.arhivvojvodine.org.rs