Close

Predstava „Skrovište“

AMERIČKI BALETSKI SPEKTAKL u Domu omladine Beogtrada, 22.maj 2018.

SVETSKI SPEKTAKL****Ballet Magnificat gostovanje u Srbiji 2018****

Povodom svetske turneje američki balet „Ballet Magnificat!“ po četvrti put dolazi u našu zemlju gde će na velikoj sceni Doma omladine Beograda 22. maja izvesti predstavu „Skrovište“. Celokupano gostovanje biće humanitarnog karaktera, kao obostrana želja organizatora, i kao ponos na prošlogodišnje nastupe kada su prikupljena znatna novčana sredsta za pomoć deci bez roditelja, deci na transplantaciji bubrega i Centru za gluve i nagluve u Nišu. Ove godine prihod od karata doniraće se Društvu za pomoć mentalno nedovoljno razvijenih osoba opšitine Pančevo.

 

Dođete na baletski spetkakl i budete deo svetske turneje koja se održava već 30 godina. Ballet Magnificat obišao je ceo svet i igrajući u svim svetskim dvoranama!

 

O predstav: Američka baletska trupa „Ballet Magnificat!“ donosi nam spektakl svetskih razmera, u režiji i izvedbi izuzetnih profesionalaca. Celokupan nastup, u trajanju od dva sata, biće inspirisan istinitom istorijskom pričom iz Drugog svetskog rata, po knjizi „Skriveno mesto“ autorke Kori Ten Bum. Trupa od 18 balerina i baletana ispričaće nam životnu priču dve sestre, Kori i Betsi, koje se hrabro suprotstavljaju zlu koje preovladava u njihovom svetu. Radnja je smeštena u Holandiji i Nemačkoj 1940. godine kada nacisti vrebaju ulicama, i kada sestre koje su nudile spas u svom skrivenom utočistu, bivaju deportovane u  Rejvensbruk, ozloglašeni koncentracioni logor. U logoru doživljavaju ekstremnu glad, težak rad i ponižavajuće uslove života. Nakon beskrajnih nedelja provedenih u logoru, Betsi biva saslušana, nemilosrdno pretučena i ubijena u rukama “Gospođice Zmije“, dok Kori hrabro dočekuje Savezničko oslobađanje Evrope i postoje međunarodno priznati mirovni aktivista. Nakon završetka jedne mirovne konferencije, Kori se susreće licem u lice sa osobom odgovornom za smrt njene sestre. Da li može da joj oprosti i da zagrli svog bivšeg neprijatelja ... saznaćemo u specijalnoj baletskoj izvedbi 22. maja.

Trejler predstave: https://www.youtube.com/watch?v=_6GtwScn72c .

 

Predstava je rađena po knjizi „Skriveno mesto“ Kori Ten Bum
Organizacija: EUS Srbija, Udruženje Krugovi umetnosti, PEUS i Centar Zvezde uz podršku Doma omladine Beograda i Eventima
Cena ulaznice: 500 dinara