Close

Koncert

Obavestavamo clanove o nastupu omladinskog hora "Adi" iz Izraela, koji ce se odrzati u ─Źetvrtak 25. januara u novosadskoj sinagogi.

Takodje ce biti odrzan Rossi fest 25-28 januara, na kojem ─çe i "Hašira" u─Źestvovati u Beogradu 26. januara. Vise informacija na www.rossifest.org

Hor "Adi" osnovan je 2006.godine i sastoji se od 24 peva─Źa, nekadašnjih studenata muzi─Źkih škola i akademijama u Izraelu. Od 2009. hor vodi dirigent i muzi─Źki direktor Oded Somroni, a podr┼żan je od strane "Novog izraelskog vokalnog ansambla" i njegovog muzi─Źkog direktora, Juval Ben Ozera.  Repertoar hora uklju─Źuje razli─Źite stilove, od srednjevekovne do moderne pop muzike, dok je u samom vrhu prioriteta izvodjenje ‘a cappella’ muzike. Hor je u─Źestvovao u mnogim projektima i saradjivao sa razli─Źitim horovima i orkestrima, kako iz Izraela, tako i inostranstva.

Dirigent Oded Šomroni
Oded Šomroni studirao je klavir, pevanje i violinu, a magistarsku disertaciju iz dirigovanja stekao je na Jerusalimskoj akademiji za muziku i ples. Po─Źeo se baviti dirigovanjem sa 17 godina, rade─çi kao pomo─çni dirigent na me─Ĺunarodnoj operskoj radionici u Tel Avivu i od tada radi kao dirigent peva─Źkog ansambla "Maroni", muzi─Źki direktor "Otvorenog koncertnog projekta, kao i vokalnog kvarteta "Talamus". Danas je glavni dirigent "Jerusalimskog oratorijumskog hora", muzi─Źki direktor "Horske fantazije" pri Jerusalimskom festivalu i nastupa kao bariton u kvartetu "Talamus". Oded Šomroni dirigovao je raznim orkestrima, uklju─Źuju─çi "Israel Camerata Jerusalim" i "Izraelski kamerni orkestar", a od 2004. predaje na Jerusalimskoj muzi─Źkoj akademiji.