Tradicionalni fruškogorski maraton održava se u subotu i nedelju, 26. i 27. aprila.

Planinarsko društvo "Železničar" je u saradnji sa Nacionalnim parkom "Fruška gora" pripremilo 17 staza, od kojih je najkraća staza Radosti i zadovoljstva od 4,5 kilometara, a najduža ima 111 kilometara. Jelena Ivkov iz planinarskog društva navela je da trka startuje u 9 časova sa Popovice, a prijave za trku su od 7 časova.

- Gradski autobusi koji će prevoziti putnike do Popovice polaziće sa Železničke stanice, ići će Bulevarom oslobođenja i pokupiti putnike sa stanice kod Mosta slobode. Cena karte je 110 dinara - rekla je Ivkov.

Postoji još jedan start ispred manastira Jazak u 10:30 časova, a to je staza Malog maratona zapad-zapad. Start Pripravničkog maratona zapad-zapad, je u 13 časova sa Letenke.

Zbog promenljivog i nestabilnog vremena, koje se očekuje u narednim danima, najbolje je sa sobom imati duboke cipele, kabanicu i rezervnu odeću za presvlačenje. Organizatori su podsetili da će kao i obično postojati cisterne sa vodom, koje su obezbedili grad Novi Sad, ali i Inđija i Ruma. Osim policije, o učesnicima će brinuti i hitna pomoć kao i volonteri Crvenog krsta, u periodu od petka do nedelje.

Ovo je 37. po redu Fruškogorski maraton. Prošle godine zabeležen je rekordan broj učesnika od 20.000. Organizatori se nadaju da će, uprkos potencijalnim vremenskim nepogodama, broj posetilaca biti približan prošlogodišnjem.