centru Novog Sada danas je počeo 4. Sajam pčelarstva koji, pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada, organizuje Društvo pčelara ''Jovan Živanović'' iz N

centru Novog Sada danas je počeo 4. Sajam pčelarstva koji, pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada, organizuje Društvo pčelara ''Jovan Živanović'' iz Novog Sada.

Prema rečima predsednika Društva pčelara Miodraga Čupića to Društvo je nosilac oznake geografskog porekla lipovog meda, kako je objasnio, monoflornog meda koji ne postoji, sa takvim sadržajem polenovih zrnaca, nigde u Evropi. - Cilj nam je da se na ovom sajmu susretnu proizvođači i potrošači zdrave hrane i da podignemo nivo znanja naših potrošača o korisnosti meda i pčelinjih proizvoda - istakao je Čupić.

- Sajam pčelarstva je prezentacija meda, opreme za pčelarstvo, ali i kulturno-umetničkih vrednosti. Grad i na ovaj način podržava pčelare, jer je reč o grani u razvoju i sve je više onih koji se bave proizvodnjom meda - istakao je član Gradskog veća za privredu Goran Sečujski.

Sajam će trajati tri dana, predstaviće se preko 90 izlagača, a kulturni program broji 1.700 učesnika iz naše zemlje i regiona.