Sređivanju obrazovnih ustanova u Mladenovcu se priključuje i opština.

Sređivanju obrazovnih ustanova u Mladenovcu se priključuje i opština. Za vrtić "Duga" grad sprema 12 miliona, za rekonstrukciju Tehničke 66 miliona. Kompletira se dokumentacija za rekonstrukciju Gimnazije.

NAJVEĆI mladenovački vrtić "Duga" danas će dobiti sređeno dvorište, a Sekretarijat za obrazovanje i dečiju zaštitu će, do kraja godine, izdvojiti novac za kompletno sređivanje ovog obdaništa u Mladenovcu. Počelo je i sređivanje Tehničke škole, a priprema se dokumentacija za sanaciju Gimnazije.

Prema rečima Slavka Gaka, sekretara za obrazovanje i dečiju zaštitu, u vrtić "Duga" ide 500 mališana, što je skoro polovina ukupnog broja dece koja su upisana u neki od pet mladenovačkih obdaništa.

- Projekat za sanaciju vrtića "Duga", koji obuhvata sređivanje krova, fasade, dvorišta, završen je i za to je izdvojeno 200.000 dinara - kaže Gak. - Tokom godine će biti odobren novac za te namene, između 10 i 12 miliona dinara. Takođe, Opština Mladenovac će uraditi projekat nadogradnje vrtića "Sunce", čime bi se mogla smanjiti ili ukinuti lista čekanja za vrtiće u Mladenovcu.

Nadležni najavljuju i ulaganja u sređivanje srednjih škola u ovoj beogradskoj opštini. Majstori su se već "uselili" u Tehničku školu, koju pohađa oko 600 učenika. Ova obrazovna ustanova postoji od 1964. godine, a za proteklih više od pola veka samo je zamenjena stolarija. Za rekonstrukciju škole, Grad će izdvojiti 66 miliona dinara.

- U toku je kompletiranje dokumentacije za izradu projekta za rekonstrukciju i adaptaciju Gimnazije u Mladenovcu - kaže Gak. - Novac za te radove izdvojiće Kancelarija za javna ulaganja, a procena je da će vrednost posla biti oko 75 miliona dinara. U planu je sanacija krova, podova, fasade, stolarije, sale za fizičko. Tako će 1.200 učenika dobiti bolje uslove za učenje.

U Mladenovcu postoji 11 škola sa 5.068 đaka i to sedam osnovnih, dve srednje, muzička i za obrazovanje odraslih.